close
Tutoriale

Cum asculți YouTube cu ecranul închis la iPhone

youtube-muzica-ecran-inchis-iphone
1  Comments

Nu este deloc evident că puteți asculta clipuri de pe YouTube cu ecranul închis la iPhone, dar aveți mai multe posibilități prin care puteți obține acest lucru.

Aplicația YouTube, atât pentru iPhone, cât și pentru Android, funcționează foarte bine și include un amalgam de opțiuni. Lipsesc însă două funcții foarte importante, posibilitatea redării de clipuri în fundal când faceți altceva pe telefon și funcția de descărcare a clipurilor pentru vizionare sau audiție offline. În teorie, pentru a profita de aceste particularități, ar trebui să vă abonați la un serviciu intitulat YouTube Red contra cost.

Din păcate, chiar și dacă vă decideți că își justifică banii, în România și multe alte țări, nu este disponibil. Mai mult decât atât, cei de la Google sunt foarte eficienți în raportarea aplicațiilor din AppStore care includ aceste funcții. Ca urmare, o soluție care funcționa în urmă cu un an sau doi, s-ar putea să nu mai funcționeze acum. Mai jos voi detalia însă două metode prin care puteți asculta muzică de pe YouTube cu ecranul închis la iPhone, metode care ar trebui să nu vă lase la greu.

Prima soluție și una care mă încântă enorm vine sub forma unei aplicații intitulată TubeX. Descărcabilă gratuit din AppStore, aproape că pare ciudat un volum atât de mare de funcții fără costuri suplimentare. După instalare, veți fi întâmpinați de o interfață foarte similară cu cea a aplicației native YouTube. Vă puteți autentifica cu contul vostru pentru a vă accesa istoricul și cu o apăsare prelungită pe oricare dintre clipuri, le puteți adăuga într-un playlist pentru o redare continuă. Dacă închideți ecranul de la telefon folosind butonul Power, muzica va continua să se audă. Opțional, puteți apăsa pe icoana cu căști din fereastra de redare pentru a lăsa ecranul pornit în timpul redării, dar pentru a face totuși un pic de economie energetică dacă nu vă interesează fluxul audio, ci doar video.

Un alt truc interesant prin care puteți rula clipuri pe YouTube cu ecranul închis la iPhone implică utilizarea aplicației native omonime, deși nu aveți un nivel similar de flexibilitate. Porniți un clip, eventual așteptați să treacă reclama, și apăsați pe butonul de partajare din partea de jos a ecranului, alegeți Mesaj și închideți ecranul cu fereastra de compunere a mesajului deschisă. În mod surprinzător, redarea va continua fără probleme.

1  Comments
Tags : Iphonetutorialyoutube