close
toshiba-9
0  Comments

Când vine vorba de ultrabook-uri, cei de la Toshiba sunt una dintre cele mai experimentate companii din sector. Cu patru ani în urmă, atunci când noțiunea de ultrabook a fost introdusă pe piață, Toshiba a fost printre primele companii care s-a conformat standardelor ”impuse” de Intel la acea vreme. Toshiba Portégé Z20t este încă o reușită a companiei în această direcție, un 2 în 1 foarte bun, chiar dacă vine cu un preț cam (foarte) piperat.

Puncte pro – Toshiba Portégé Z20t

Dintre toate tehnologiile încoporate, autonomia este principalul punct pro, având cam 16 ore conform testelor cu tastatura atașată și opt ore pentru tabletă. Cei de la Toshiba au profitat de procesorul Intel Core M la maximum, astfel încât autonomia să atingă performanțe uimitoare. Atunci când Z20t are tastatura atașată, unitatea centrală de procesare recunoaște energia extra, asigurată de cea de-a doua baterie, astfel încât durează și mai mult decât ar face-o în mod normal.

Stylusul Wacom, de dimensiunile unui pix obișnuit, are două butoane de click și m-am împăcat foarte bine cu el. Cursorul apare când îl ții la aproximativ doi centimetri distanță de ecran și este foarte bun pentru treburile ceva mai tactile. Fie că scrii sau desenezi, se simte de parcă ai face-o pe hârtie, ceea ce s-ar putea dovedi o experiență foarte plăcută pentru cei mai clasici. De asemenea, în meniul Pen and Touch poți adapta sensibilitatea stylusului, precum și tipurile de acțiuni care să corespundă apăsărilor. Poți să activezi Flicks, care îți permite să derulezi paginile web sau să navighezi înainte și înapoi în istoria browserului, prin swipe-uri ușoare ale stiloului.

Pentru cei care fac design, în aplicația Wacom Pen poți să modifici orice funcție, astfel încât să îți fie foarte ușor să desenezi. Dacă se întâmplă cumva să pierzi stylusul, Toshiba Portege Z20t vine cu unul de rezervă, redus ca dimensiuni și controale în raport cu principalul, dar care e cam la fel de receptiv și eficient.

Puncte contra – Toshiba Portégé Z20t

Deși Portege Z20t este bun atât ca laptop, cât și ca tabletă, prețul e puțin exagerat, pornind de la 6.100 de lei. Dacă ținem cont de faptul că vine cu procesorul Core M, care reduce considerabil din performanțe, deși e suficient pentru cineva care are nevoie de funcții de bază, se pot găsi alternative similare, la prețuri mai mici. Una dintre ele ar fi ASUS Transformer T300 Chi, al cărui preț pornește de la 4.799 de lei. În plus, deși arată bine, Portege Z20t nu are eleganța rivalului său.

Performanța se încadrează la puncte contra doar prin raportul cu prețul deloc neglijabil. Portégé Z20t este o tabletă rapidă, dar pentru multitasking, editarea de clipuri sau alte lucruri pe care le-ai putea face cu un ultrabook cu procesor Intel Core i5 sau i7, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Oricum, pentru vizionarea de filme, browsing (preferabil pe Firefox sau Opera, pentru că Google Chrome nu se împacă prea bine cu Core M), mailuri sau alte activități business de bază e mai mult decât suficient.

0  Comments
Tags : 2in1reviewtoshiba